Iphone13 Launch

Voor de lancering van de Iphone 13 werkte Tool of North America samen met R/GA, Verizon en NoComputer om een eerste in zijn soort augmented reality-schattenjacht te creëren, verborgen in de metaverse. We werden gevraagd om te helpen bij het maken van een grootschalige AR-installatie voor de lancering van Apple's nieuwe Iphone 13. De samenwerking breidde zich ook uit naar andere artiesten, zoals de voor een Grammy genomineerde artiest Halsey en het popartcollectief FriendsWithYou. Hun speelse personages genaamd Friendsies kleurden en vulden onze magische AR-speeltuin. Gebruikers konden deze denkbeeldige wereld verkennen en ermee communiceren om kans te maken op de nieuwe Iphone13.

Client
Verizon - Apple
MARKET
Consumer Electronics
Iphone13 Launch

Wat als we een nieuw product lanceren in de metaverse?

Iphone13 Launch

Aanpak

The On-Location Experience

Deze immersieve ervaring was gecentreerd rond een AR-schattenjacht die je kon ervaren op 5 verschillende locaties die geofenced waren en verspreid over de VS

- New York - Bryant Park

- Los Angeles - Santa Monica Pier

- Miami - Perez Art Museum

- Chicago - Maggie Daley Park

- Seattle - South Lake Union

In deze schattenjacht konden gebruikers de omgeving verkennen en rondlopen in het wolkenpaleis om verschillende FriendsWithYou-personages te vinden en met hen te communiceren. Elk van hen vertegenwoordigde een belangrijk kenmerk van de Iphone13 en de kracht van 5G.

The At-Home Experience

We waren ons ervan bewust dat niet iedereen zou kunnen deelnemen aan de On-Location-ervaring. Daarom creëerden we ook een beleving voor mensen thuis, zodat ook zij kans maakten op de nieuwe Iphone13. In deze ervaring kon de gebruiker zijn eigen Friendsie aanpassen en toevoegen aan de openbare kunstinstallatie om deze op Twitter te delen en kans te maken om te winnen.

Resultaat

Het resultaat is een geweldige ervaring uit een andere realiteit voor Apple en Verizon. Een AR-wereld gecreëerd voor de lancering van de Iphone 13, met een AR-installatie in 5 steden (New York, Miami, Chicago, Seattle, Santa Monica) en een versie die je thuis kunt proberen! Deze AR-ervaring ging live bij de lancering van de Iphone13 en tienduizenden over de hele wereld ervaarden deze geweldige AR-wereld. Het project werd overal op sociale media gedeeld en kwam in tal van artikelen aan bod. Een geweldige werkervaring! Speciale dank aan NoComputer voor het bereiken van ons en het verzorgen van alle back-end magie voor dit project!

No items found.

Behind the scenes

Live online demo

Click to discover

Live demo

Impact

What made the project succesfull?

- Wereldwijde samenwerking

- Gemakkelijke toegang op WEB gebaseerde AR

Nieuws

Wie sprak over ons? 

Halsey Talks Leading Fans on an AR Treasure Hunt Set to New Song ‘Darling’

Billboard- 17/09/2022

Verizon to offer all-new iPhone 13 lineup, iPad and iPad mini with orders starting 9/17

Bloomberg- 14/09/2022

Verizon showcases 5G with metaverse treasure hunt

MarketingDive - 07/10/2022