Phoenix Contact Touchtable

Lifelike XR, een toonaangevend bedrijf op het gebied van Unity 3D-toepassingen en -ervaringen, was verheugd om samen te werken met Studio Hyperdrive om een innovatieve touch table ervaring te creëren. Onze missie was om MINT van Phoenix Contact, een intelligente energiebeheeroplossing, te visualiseren. Deze geavanceerde technologie optimaliseert het gebruik van e-mobiliteit, hernieuwbare energie en energieopslagmiddelen voor maximale efficiëntie, met bijzondere aandacht voor het groeiende veld van elektrische voertuigen. De visie van Phoenix Contact voor een "All Electric Society" is een bewijs van de voortdurende overgang naar veiligere, duurzame en betaalbare energiesystemen. Met dit project wilden we een dynamische en interactieve visualisatie van hun MINT-systeem creëren die de voordelen en unieke functionaliteiten effectief aan gebruikers kan overbrengen.

Client
Phoenix Contact
MARKET
Consumer Electronics
Phoenix Contact Touchtable

"Hoe transformeerde Lifelike XR het MINT-energiemanagement van Phoenix Contact in een meeslepende touch-tafelervaring?"

Phoenix Contact Touchtable

Aanpak

In samenwerking met Studio Hyperdrive hebben we eerst uitgebreide workshops met Phoenix Contact gevolgd. Deze diepe duik in hun technologie stelde ons in staat om de diepgaande impact van elektrische auto's op laadinfrastructuren te begrijpen. Met een solide basis in de onderliggende principes van MINT, wilden we een interactieve gegevensstroom creëren die elk aspect van het systeem vastlegde.

Onze aanpak was gericht op het ontwikkelen van een interactieve touch table applicatie en bijbehorend dashboard. We hebben de aanraaktafel ontworpen om verbruiksgegevens van bedrijventerreinen en hun elektrische wagenparken te simuleren, wat een meeslepende gebruikerservaring biedt. Miniatuurauto's op tafel konden worden gemanipuleerd, waarbij verschillende parameters werden gesimuleerd, zoals weersvoorspellingen, gewenste vertrektijden en oplaadvereisten van de elektrische voertuigen.

Het bijbehorende dashboard is ontworpen om de ideale laadcurve voor alle voertuigen weer te geven, rekening houdend met het beschikbare vermogen en de energiekosten. Dit intelligente ontwerp weerspiegelde de functionaliteiten van het MINT-systeem in een duidelijke en aantrekkelijke visuele stijl.

Resultaat

Het resultaat van onze samenwerking was een succesvolle 3D touch table toepassing die de MINT-oplossing van Phoenix Contact tot leven bracht. De applicatie presenteerde een realtime, tastbare weergave van hoe het MINT-systeem de efficiëntie in energieverbruik en -beheer maximaliseert. We hebben niet alleen de software voor het dashboard gemaakt, maar we hebben ook toezicht gehouden op de hardware-implementatie van de touch table en hebben uitgebreide lokale tests en debugging uitgevoerd. Het project kreeg veel lof van Nico Scherpereel, Marketing Manager van Phoenix Contact, die ons vermogen prees om onze expertise toe te passen om de unieke technologie en voordelen van MINT te visualiseren.

No items found.

Behind the scenes

Live online demo

Click to discover

Live demo

Impact

What made the project succesfull?

De touch table-ervaring heeft Phoenix Contact aanzienlijk verbeterd om het potentieel van hun MINT-technologie te demonstreren. Het diende als een efficiënt hulpmiddel om de technologische bekwaamheid van MINT aan hun klanten te verwoorden en hen te helpen begrijpen hoe de oplossing hun interactie met elektrische voertuigen en het elektriciteitsnet zou kunnen optimaliseren.

Het interactieve karakter van de visualisatie maakte een boeiende demonstratie van voorspellend en echt geïntegreerd energiebeheer mogelijk, waardoor Phoenix Contact een pionier in deze sector werd.

Door de visie van Phoenix Contact op een "All Electric Society" tot leven te brengen, hebben Lifelike XR en Studio Hyperdrive een cruciale rol gespeeld bij de overgang naar duurzame energieoplossingen. De succesvolle afronding van dit project markeert een nieuwe mijlpaal in onze toewijding om onze klanten te helpen bij het navigeren door het snel veranderende technologische landschap.

Nieuws

Wie sprak over ons?